Z bocianieho hniezda v obci Radatice vybrali štyri uhynuté mláďatá

13.06.2006 Prešov

Radatice/Prešov 13. júna (TASR) - Štyri uhynuté bocianie mláďatá dnes prešovskí hasiči odstránili z hniezda, ktoré sa nachádzalo na vysokom stĺpe v obci Rada...
Radatice/Prešov 13. júna (TASR) - Štyri uhynuté bocianie mláďatá dnes prešovskí hasiči odstránili z hniezda, ktoré sa nachádzalo na vysokom stĺpe v obci Radatice v Prešovskom okrese.

Asi mesačné mláďatá bociana boli už v značnom štádiu rozkladu. Dva dospelé bociany sa pokúšajú na vedľajších stĺpoch pripraviť si nové hniezdo. \" Veterinári, ktorí mŕtve bocianiky prevzali, tvrdia, že po dezinfekcii hniezda sa starý pár doň možno vráti, \" uviedla dnes pre TASR starostka obce Ľubica Rendošová. Dodala, že správu o \"čudnom\" hniezde nahlásili pracovníčke tamojšieho úradu deti. Ich podozrenia sa dnes potvrdili.
Podľa starostky z trochu smutnej udalosti pripravili dnes dopoludnia hasiči a elektrikári, ktorí museli v obci prerušiť dodávku elektrického prúdu, atrakciu. Dovedna 740 obyvateľov obce sa s vyberaním mŕtvych bocianov z jediného hniezda v obci ešte nestretlo.
Podľa prešovských veterinárov išlo už o 253. výjazd k uhynutým vtákom v Prešovskom a Sabinovskom okrese v tomto roku.
 

Vyberte región

mark